Datorer, surfplattor och surfa trådlöst

På våra bibliotek kan du låna datorer och surfplattor samt använda vårt trådlösa nätverk.

Alla bibliotek i Skellefteå kommun har datorer med tillgång till internet och Wordpad.

Du kan boka Stadsbibliotekets datorer.

Utskriftsmöjligheter finns på alla datorer. Här hittar du prislista för utskrifter.

På biblioteken i Jörn, Lövånger, Skelleftehamn och Stadsbiblioteket kan du låna surfplattor. Prova att läsa e-böcker, e-ljudböcker, e-tidningar, e-filmer, lyssna på musik, titta på videoklipp och surfa på webben var som helst i biblioteket!

• För att låna en surfplatta krävs lånekort och pinkod.
  • Surfplattan kan endast användas i bibliotekets lokaler. Plattan slutar att fungera om du tar ut den ur biblioteket.
  • Lånetiden är två timmar.
  • När du återlämnar surfplattan i dockningsstationen raderas all användardata automatiskt.
  • Du ansvarar för surfplattan under lånetiden.

Surfplattorna innehåller ett antal förinstallerade appar, till exempel bibliotekets egna e-tjänster, spel, underhållning och appar för översättning, språkinlärning och sociala medier.

Som låntagare kan du själv inte lägga till några appar. Om du vill lämna förslag på appar som du tycker saknas, kontakta biblioteket.

Det kan vara bra att använda hörlurar om du vill lyssna på till exempel Spotify, YouTube eller liknande. Du kan använda vilka hörlurar som helst som har en 3,5 mm-kontakt.

På alla biblioteken i Skellefteå kommun finns också möjlighet att surfa trådlöst med egen dator, mobil eller surfplatta.

På Stadsbiblioteket väljer du nätverket SaraGuest (ingen inloggning krävs).

På närbiblioteken väljer du nätverket SkeGuest. När inloggningsportalen kommer upp, klicka på ”Skapa gästbiljett” och följ instruktionerna.