Festivaler och musik

För dig som älskar festivaler finns många tillfällen att uppleva den glada festivalstämningen i Skellefteå! Här ordnas årligen återkommande festivaler i mat, dans och musik. Musiklivet i Skellefteå spänner sig från en gedigen kulturskola, via en stark popidentitet till en djupt rotad festivalkultur.

Film

Film i Västerbotten och Västerbottens länsteater har sina respektive baser här och du har en bra bild av kulturlivets fantastiska bredd i trakten.

I Skellefteå finns idag flera framgångsrika företag som rör film och rörlig bild. Och återväxten är god, då Luleå tekniska universitet håller utbildningar i bland annat datorgrafik, TV- och filmscenografi samt attributmakeri på Campus Skellefteå.

Film i Västerbotten

Film i Västerbotten arbetar för att stödja och bredda filmkulturen i Västerbottens län.

Film i Västerbotten är ett resurscentrum för film och video i Västerbottens län. Skellefteå kommun stöder Film i Västerbotten tillsammans med länets övriga kommuner, Västerbottens läns landsting och Svenska Filminstitutet.

Film i Västerbotten Länk till annan webbplats.

Skellefteå filmstudio

För dig som är cineast finns, förutom Biostaden Aveny, även Skellefteå filmstudio som bidrar till ett bredare utbud av filmer.

Skellefteå filmstudio Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: