Slöjdklubb

Är du intresserad av att slöjda? På slöjdklubben får du tälja, måla, sy, fläta, virka, böja, bända och snickra häftiga grejer? I Slöjdklubben träffar du andra med samma intresse och du får dessutom lära dig mer om slöjd! Slöjdklubben vänder sig till barn och ungdomar i skolålder.

Du kan anmäla dig till Slöjdklubben allmän - en klubb där man provar olika slöjdtekniker och material eller till Slöjdklubben trä och smide.

I slöjdklubben får fantasin styra! Kanske blir det en trumma i skinn, en väska med pärlor eller ett roligt pennställ av sälgkvistar, ståltråd eller ett vackert armband, ibland är det bara roligt att göra inte att göra klart!

I Slöjdklubben är man mellan fem till fjorton barn och två Slöjdklubbsutbildade ledare i varje grupp. I Slöjdklubben arbetar vi gärna i naturnära material som ull, lin och trä, men även återbruk är vanligt. Kanske berättar man en spännande berättelse eller så sjunger alla en sång medan trumman man gjort provspelas. Barnen får naturligt uppleva sambandet mellan slöjd, natur och ekologi.


Plats: Handens hus, Nordanå, Skellefteå

Anmälan

Anmäl dig till Kulturskolan redan i dag via länken till höger. Använd e-tjänsten här nedan.

Den som är med i en slöjdklubb terminen före, har förtur till platser i samma klubb kommande termin.

Försäkringar och klädsel

Alla barn i Skellefteå kommun är försäkrade på fritiden. Händer det någon olycka är det målsmans ansvar att anmäla skadan till försäkringsbolaget.
Det är bra om barnen alltid har kläder som de inte är rädda om, eftersom Slöjdklubben ibland använder material och färger som kan ge fläckar eller liknande. Det kan också behövas varma kläder vid utomhusvistelse.

Vem driver Slöjdklubben?

Slöjdklubben har sitt ursprung i Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR. www.hemslojden.org Länk till annan webbplats.
Lokalt i Skellefteå samarbetar Västerbottens läns hemslöjdsförening, Länshemslöjdskonsulenterna och Handens hus/Kulturavdelningen Skellefteå Kommun.

Frågor

Om du har frågor om klubben i Skellefteå, kontakta hemslöjdskonsulenten i Skellefteå och Handens hus via kommunens kundtjänst 0910-73 50 00 eller handens.hus@skelleftea.se

Senast uppdaterad: