Dans

Anmäl mig till Kulturskolan (Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)

Dansgruppen Norrsken riktar sig till barn och unga med intellektuella funktionsvariationer som går i åk 4-9

Tillsammans dansar och rör vi på oss till musik och utforskar rörelseglädje, fantasi och kreativitet. Vi övar vår kroppskontroll. Motorik och samarbete. Genom dansen kommunicerar vi efter våra förmågor och förutsättningar. 

Plats: Lejonströmskolan idrott 1
Tid: Onsdagar kl 14.30-15.10
För:
årskurs 4-9

Dans för hälsa är en aktivitet för dig som går i åk 7-9 och ofta har ont i magen eller huvudet, känner stress, oro, nedstämdhet, kanske sover dåligt eller har värk i nacke/axlar. Den här aktiviteten ska hjälpa dig att må bättre.

Hur går det till?
Danspasset innehåller uppvärmning, övningar, danskoreografier, avslappning och avslut. Vi rör oss till musik och du kan räkna med att vi blir lite svettiga, det är meningen att vi ska få upp pulsen. På dansen får du ha vilka kläder du vill, bara du trivs och känner dig bekväm. Inga förkunskaper behövs. Har du aldrig dansat förut så är du inte ensam om det, vi är fler som aldrig provat men tillsammans kan vi öva och ha kul ihop. Det är ingen uppvisning inför publik, vi dansar bara för vår egen skull och för att få uppleva gemenskapen i gruppen och glädjen i dansen. Det är helt utan krav.

Det spelar ingen roll hur du mår eller känner dig idag, kom ändå och upplev rörelseglädjen tillsammans med andra. Det bästa är att du efteråt kan känna dig piggare och gladare och dessutom få nya vänner på köpet.

Plats: Skellefteå Kulturskola
Tid: Torsdagar kl 16.00-17.00
För: årskurs 7-gy2

För mer information och anmälan: dancespace@skelleftea.se


Musikal är kursen för dig som vill kombinera dans, sång och teater. Lektionerna kommer att varvas mellan de tre inriktningarna genom att träna sång och tal, danssteg, rörelse, kroppsspråk och teater. Helt enkelt allt som behövs för härlig Musikal.

Plats: Skellefteå Kulturskola
Tid:
Tisdagar kl 15.45-17.15 & 17.30-19.00
För: årskurs 5-7 & 8-gy3

Senast uppdaterad: