Seniortorg Skellefteå

Välkommen till Seniortorg Skellefteå på Nordanå!

Här lär vi tillsammans för att skapa trygghet, självständighet och glädje i vardagen.

I takt med att Skellefteå växer ökar även antalet seniorer. Därför vill vi erbjuda en plattform som är välkomnande, inspirerande och tillgänglig för dig och dina nära och kära​.

Därför har vi riggat för en ny generationsgemensam mötesplats i Skellefteå. Konceptet är en typ av upplevelseverkstad, där det ges möjlighet att träna på allt från att använda trygghetsskapande teknik till att inspireras till ny kunskap och frihet i livet. Här lär vi och upplever tillsammans för att skapa trygghet, självständighet och glädje i vardagen.​ Det förbättrar vårt samskapande, lärande och spridande tillsammans med andra.

Hos oss kan du få personlig rådgivning, tips och idéer och lyssna på intressanta föreläsningar och varför inte ta med barnbarnen?!

Hos oss kan du även köpa dig en koppkaffe med dopp till självkostnadspris!

Seniortorg Skellefteå

0910-73 50 00

seniortorg@skelleftea.se

Besöksadress
Ernst Westerlunds allé
931 32 Skellefteå

Öppettider:
Måndag- fredag 12-15

Kostnadsfria studiecirklar på Seniortorg Skellefteå

Gemenskap är bra på många sätt. Det ger oss trygghet, glädje, mening och tillhörighet. Cirklar av gemenskap är aktiviteter där vi tillsammans får möjlighet att stärka hjärnan samtidigt som vi umgås med varandra. Du kan välja mellan flera kostnadsfria studiecirklar.

Föreläsning om Framtidsfullmakt föreläsningen kommer även sändas även via teams. Föreläsningen kommer sen ligga på vår youtubekanal ifall ni vill se den i efterhand.

Vill du se föreläsningen digitalt så klickar du på länken här nedan. Sändningen startar strax innan 13.00 den 27/11

Länk till sändningen Länk till annan webbplats.

Kom och dansa med Katja från Skellefteå dans och balettförening kl 13.00. Inga förkunskaper krävs.

Stängt på grund av vädervarning

Kom och delta i musikquiz kl 13-15

Information om källsortering och visning av de nya tunnorna för fastigheter av Katarina Bergsten kl 13.00 i hörsalen,  

Tillägg till källsorteringen 29/11

Coompanion Västerbotten för dialog kring medborgarengagemang och vad en hållbar omställning kan innebära. Maria Falck deltar (ca 15 -20 min med detta i slutet av föreläsningen om källsortering)

Syftet är som sagt att på ett mjukt och inbjudande sätt, utan pekpinnar eller med krav på deltagande, resonera med besökarna hur de ser på frågor kopplade till exempelvis klimatsmarta val, medborgarinflytande och bevarande av hantverkstraditioner.

Vi får lära oss att vika en pappersstjärna med enkelt material, kl 12-15

Anmäl dig till nyhetsbrevetSenast uppdaterad: