Seniortorg Skellefteå

Välkommen till Seniortorg Skellefteå på Nordanå!

Här lär vi tillsammans för att skapa trygghet, självständighet och glädje i vardagen.

I takt med att Skellefteå växer ökar även antalet seniorer. Därför vill vi erbjuda en plattform som är välkomnande, inspirerande och tillgänglig för dig och dina nära och kära​.

Därför har vi riggat för en ny generationsgemensam mötesplats i Skellefteå. Konceptet är en typ av upplevelseverkstad, där det ges möjlighet att träna på allt från att använda trygghetsskapande teknik till att inspireras till ny kunskap och frihet i livet. Här lär vi och upplever tillsammans för att skapa trygghet, självständighet och glädje i vardagen.​ Det förbättrar vårt samskapande, lärande och spridande tillsammans med andra.

Hos oss kan du få personlig rådgivning, tips och idéer och lyssna på intressanta föreläsningar och varför inte ta med barnbarnen?!

Fika finns att köpa i caféet på Nordanå, förutom på måndagar, då kan du köpa kaffe med dopp till självkostnadspris hos oss.

Har du svårt att ta dig till oss, eller vill ni kanske koppla upp er och se våra föreläsningar från en föreningslokal?

Alla av våra föreläsningar går att lyssna på i hörsalen på Nordanå men flera av dem går även att följa digitalt! Vilka föreläsningar som kommer sändas digitalt ser du i veckoschemat här nedan eller i det långa programmet. Vissa av föreläsningarna filmas även och går att titta på i efterhand via vår youtubekanal som du hittar här nedan.

Vill du vara med på en digital sändning så hittar du länken till de föreläsningar som sänds i veckoprogrammet här nedan följ sedan dessa steg:

  • Dag och tid för sändningen står i veckoprogrammet här nedan
  • Länken till sändningen är understruken i programmet, klicka på den när det är dags för föreläsningen, det är endast möjligt att koppla upp sig ca 5 minuter innan föreläsningen börjar
  • Följ instruktionerna som kommer på webbsidan för att komma till webbsändningen som sker i teams
  • Deltar du via telefon eller läsplatta behöver du först ladda ner Teamsappen. Den finns både för Iphone och Androidtelefoner
  • Varje gång du ansluter till föreläsningen behöver du fylla i ditt namn. Du väljer själv vad som ska stå där. Lämnar du tex föreläsningen och vill gå in igen så behöver du upprepa detta för att komma in i föreläsningen.
  • Har du fler frågor? Kontakta oss gärna eller kom in så kan vi visa dig!

Seniortorg Skellefteå

0910-73 50 00

seniortorg@skelleftea.se

Besöksadress
Ernst Westerlunds allé
931 32 Skellefteå

Öppettider:
Måndag- fredag 12-15

Kom och fira med oss!

Den 30 maj firar seniortorg Skellefteå 1år och då bjuder vi in till kalas!

All information hittar ni på hemsidan

Veckoprogram

Prova på lättare gympa och yoga.Elever från Barn och fritidsprogrammet leder oss. Start kl 12. Utomhus om bra väder, inget ombyte krävs.

Seniortorg öppet mellan 12-15

Testa på utegymmet på Anderstorp! Vi möts på Anderstorps IP kl. 12.45 (infart Mo i ranagatan) Vi går sedan dit tillsammans. Ove Andersson Fysioterapeut introducerar oss. I samarbete med Svenska kyrkan Anderstorp. OBS! Ingen annan aktivitet på Seniortorg!


Hur sorterar man äggskalen? Dricksglas i glasförpackningsbehållaren?

Katarina från avfall föreläser och hjälper oss reda ut funderingar kring källsortering. Visning av de nya sorteringstunnorna. I Hösalen kl 13.00

Sänds även digitalt via denna länk kl 13.00 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Seniortorg öppet mellan 12-15

Tipspromenad ute kortare eller längre variant, du väljer själv. Testa gärna våra gåstavar.

Seniortorg öppet mellan 12-15

Vi besöker hälsans trädgård, Rosengård Spårgatan 1. Vi träffas där kl 13. Vid dåligt väder så ta med dig paraply ;)

OBS! Ingen annan aktivitet på Seniortorg!

Visste ni att det numera även finns ett Seniortorg på Morö Backe i lokalen Loftet som har öppet alla torsdagar mellan kl 12-15

Seniortorg Morö Backe för er seniorer – vi erbjuder en mötesplats där man kan samtala över ett fika till självkostnadspris, starta en hantverksgrupp, spela sällskapsspel. Eller varför inte ta en match i biljard eller pingis? När det är möjligt kommer vi framöver att koppla upp oss till digitala sändningar som sker på Seniortorget på Nordanå.

Tillsammans med er skapar vi en intressant eftermiddag.

Vissa datum kommer vi att bjuda in någon som är kunnig inom området att leva ett självständigt och hälsosamt liv så länge som möjligt. Det finns också möjlighet att testa trygghetsskapande teknik och andra typer av hjälpmedel i förebyggande syfte.
Det är gratis att delta och du behöver inte anmäla dig utan det är bara att dyka upp.

Anmäl dig till nyhetsbrevetSenast uppdaterad: