Inbjudan till projekttävling
om Skellefteå resecentrum

Skellefteå kommun anordnar en inbjuden projekttävling om gestaltning av en arkitektonisk helhet för Skellefteå resecentrum och dess närmaste omgivning. Tävlingen görs i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Projekttävlingen syftar till att ta fram genomförbara och utvecklingsbara förslag på en väl gestaltad helhet för Skellefteå resecentrum och dess närmaste omgivning. Tävlingsområdet ska bli en välkomnande stads- och resemiljö med logistiskt effektiva trafikrörelser.

Det är viktigt att tävlingsteamen har en bred kompetens och erfarenhet av liknande projekt, därför används metoden metoden ”Inbjuden tävling”. Den är godkänd för offentlig upphandling och innebär att ett större antal tävlingsteam utvärderas initialt, och att ett urval av dessa team görs i ett nästa steg. Det är de som i sin tur lämnar in sina förslag till själva projekttävlingen.

Sista dag för inlämning av intresseanmälan är nu passerad.
För upphandlingstekniska frågor kontakta tävlingsfunktionär Irina Geibrink, Antiro

Tävlingsinbjudan (pdf) , 2.1 MB.
Läs mer om projekttävlingen på Sveriges Arkitekters webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I det här avsnittet av Skellefteå växer Sessions får du följa Yvonne Nyman och Therese Kreisel som berättar om planerna för Skellefteås nya resecentrum.

Relaterat:

Senast uppdaterad: