Jag jobbar med en härlig målgrupp på en arbetsplats med mycket glädje

Victoria Söderström, stödpedagog inom stöd och service, Socialkontoret.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att det är varierat. Det är ett tillsammansarbete där alla i personalgruppen hjälps åt för att brukarna ska ha en bra dag på jobbet, med möjlighet att utvecklas, göra val och vara delaktiga. Men det finns också inslag av enskilt arbete där jag fördjupar mig i något ämne som efterfrågas på arbetsplatsen. Jag får jobba verksamhetsnära och direkt mot brukarna, men arbetar även på grupp eller organisationsnivå. Min tjänst innehåller både praktiskt arbete och administrativt arbete. Variationen är det jag gillar bäst.

När känner du att du gör skillnad på jobbet?

När brukarna utvecklas, klarar något nytt och stolta visar sina nya färdigheter. När vi gör arbetsuppgifter, aktiviteter och samspelar tillsammans känner jag att vi tillför något viktigt i deras liv. En känsla av sammanhang och att få vara behövda. Många brukare trivs på jobbet och väljer jobb framför ledighet. Då tänker jag att vi skapat en bra arbetsplats där man vill vara.

Är det något med ditt jobb som är svårt eller utmanande? Vad i så fall?

Att rollen som stödpedagog är ny och fortfarande är under utveckling. Den kan också se olika ut beroende på var man jobbar och förutsättningarna är olika. Men samtidigt finns chans att vara med och påverka rollen och hur den används, så förhoppningsvis sätter det sig så småningom.

Vad önskar du att fler kände till om ditt yrke eller arbetsplats?

Jag önskar att fler kände till hur otroligt härlig målgrupp det är att jobba med. En daglig verksamhet är en arbetsplats med mycket glädje där brukarna är experter på att vara i nuet, ha självdistans, vara prestigelösa och äkta. Det önskar jag att fler fick ta del av och uppleva.

Fler porträtt

Fler porträtt

Sara Holmqvist
Lärare VUX

Att se deras utveckling och att se att de känner att de utvecklas känns som att få en present

Daniel Engdahl
Servicehandläggare

Jag gör skillnad genom att lösa problem som tillåter andra att fokusera där de gör skillnad.

Ulrika Hedlind Berggren
Hemslöjdskonsulent

Jag jobbar med Skellefteås kulturutbud, utveckling och inspiration med slöjd för alla åldrar

Johannes Lindberg
Friluftssamordnare

Jag har förmånen att få bidra till utvecklingen i Skellefteå i form av fritidsutbud.

Senast uppdaterad: