Flicka som spelar biljard

Internat

Naturbruksgymnasiet är en skola där eleverna under första läsåret har möjlighet att ansöka om att bo på elevhemmet som finns i direkt anslutning till skolbyggnaden.

Platserna på boendet ges i första hand till elever som inte har möjlighet att pendla – företrädesvis de med lång resväg. Det finns 22 rum fördelat på tre byggnader. I en av dessa byggnader är djur tillåtna, då i första hand djur som kan användas i skolans undervisning. Under årskurs två och tre man söker man lägenhet i Burträsk.

Det finns trådlöst nätverk i alla boenden som fungerar bra med skoldatorerna, Vill du ta med en egen dator och behöver ett kraftigare nätverk kan man teckna ett eget abonnemang direkt med leverantören. Det finns även ett gästnätverk som man kan använda till telefon eller surfplatta.

Skolan har eget kök som lagar och serverar mat från måndag morgon tom lunch på fredag. I internatkostnaden ingår, förutom boende, frukost, lunch (betalas av kommunen), middag och kvällsfika i skolans matsal. Alla elevbostäder är utrustade med kylskåp, frys, mikro och kokmöjligheter. Eleverna i årskurs 2 och 3 har möjlighet att köpa ett abonnemang på middagar.

Om Du bor på internatet betalar Du nio räkningar under läsåret. Kostnaden är fördelad på antalet läsårsdagar och sedan jämt fördelat mellan sept - maj. Priset är för kost och logi i enkelrum. Om man väljer att dela ett dubbelrum blir kostnaden något lägre. Förutom studiebidraget kan du ansöka om inackorderingstillägg från Din hemkommun. Tänk på att hemresorna på helgen tillkommer. Busskort utgår ej för de som får inackorderingstillägg. De elever som dagspendlar kan få ett busskort, beroende på avståndet till skolan.

Observera att uppsägningstiden på vårt internat är 1 månad!

Boende

Helpension internat på skolan

Priser

Typ av rum

Pris/månad

Enkelrum

3 470

Litet enkelru

2 970

Varav boende

Priser

Typ av boende

Pris/månad

Enkelrum

1 700

Del i dubbelrum

1 200

Litet enkelrum

1 200

Varav kost

Priser

Helpension

Pris/månad

Frukost, middag, kvällsfika

1 770*

*Med reservation för prisförändringar

  • Skolan har en idrottsförening. Den heter Årsringens IF.
  • Årsringens IF hyr Burträsk sporthall en kväll i veckan
  • Om man blir medlem i Årsringens IF, 100 kronor per läsår, har man genom föreningen möjlighet att bada och använda gymmet i Burträsk badhus.
  • Biljard och bordtennis
  • Fiske i Bureälven och Burträsket. Skolan har två egna båtar
  • Enstaka resor till Skellefteå i skolans buss till olika aktiviteter.
  • Temakvällar då skolan anordnar olika arrangemang.

Burträsk har goda bussförbindelser med såväl Umeå som Skellefteå. Från Skellefteå är det också möjligt att dagpendla.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se