Skogsnäringen är en av Sveriges – och världens – äldsta och viktigaste branscher. Naturbruksgymnasiet i Burträsk har en lång erfarenhet av utbildningar inom skog och djur.
Vad vill du göra i dag?
Kan jag byta klass inom samma program?
Nej, vi har som policy att elever ska gå i den klass som de är indelade i, eftersom våra erfarenheter är att det ofta blir bra att stanna kvar i den klassen.
Hur får jag snabbt låna en elevdator?
Vårdnadshavare eller myndig elev går in på e-tjänsten på http://sjalvservice.skelleftea.se/elevdator Länk till annan webbplats. och godkänner avtalet.
Om överenskommelsen är klar före första skoldagen så får du snabbt tillgång till din elevdator.
Vad är Unikum?
Unikum i kombination med teams är gymnasiets lärportal för lektionsplanering, inlämning av skoluppgifter och bedömning.
Elever får information vid skolstart.
Här kan du läsa om lärportalen
Hur anmäler man frånvaro?
Gymnasiet använder frånvarosystemet Edlevo för att registrera elevers frånvaro. Appen laddas ner via Google play/Appstore eller så nås sidan direkt via webben
Edlevo via webben Länk till annan webbplats.
Inloggning sker med BankID. Är eleven under 18 år är det endast vårdnadshavare som kan sjukanmäla eleven. Om bank Id saknas, kontakta kommunens kundtjänst.
Observera att frånvaron behöver vara anmäld före första lektionen för att den ska vara giltig. Glöms det bort behöver vårdnadshavare/myndiga elever kontakta kundtjänst för att efterregistrera utebliven anmälan.
När du loggar in första gången, kom ihåg att kontrollera så att din e-postadress är rätt.
Här finns en instruktionsfilm Länk till annan webbplats.
Hur kan jag kolla om jag kan ansöka om busskort?
Är det sex kilometer eller längre mellan elevens folkbokföringsadress och gymnasieskolan har eleven rätt till ett busskort, men du behöver skicka in en ansökan, i kommunens e-tjänst.
Läs mer om ansökan om busskort
Vi skickar sedan ut busskortet strax före skolstart.
I alla våra gymnasieutbildningar kan du läsa till grundläggande högskolebehörighet. Små grupper skapar närhet mellan elever och undervisande personal. Alla känner alla, och alla syns. Ingen försvinner i mängden.
Elever som har lång resväg kan bo på skolans internat under årskurs ett med helpension. Fritidsledare som håller i aktiviteter och skapar trygghet finns på plats varje kväll till 23.00.
Naturbruksgymnasiet är en av Skellefteås tre kommunala gymnasieskolor, placerad i naturnära miljö i norra Åbyn i utkanten av Burträsk, fyra mil från Skellefteå. I Burträsk finns butiker och annat serviceutbud, och 45 minuters bussresa tar dig till Skellefteå.
Naturbruksgymnasiet är en skola där eleverna under första läsåret har möjlighet att ansöka om att bo på elevhemmet som finns i direkt anslutning till skolbyggnaden.
På Naturbruksgymnasiet bedriver vi vuxenutbildning i samarbete med Vux i Skellefteå.
Skogsindustrins kompetensförsörjning är avgörande för sysselsättning och tillväxt i Sverige och idag råder det brist på skogsmaskinförare runt om i hela landet. Har din skola möjlighet att möta behoven i din region?
Skogsindustrins kompetensförsörjning är avgörande för sysselsättning och tillväxt i Sverige och idag råder det brist på skogsmaskinförare runt om i hela landet. Har din skola möjlighet att möta behoven i din region?
Skogsmaskinförare
För många huvudmän är det svårt att starta inriktningen skog på naturbruksprogrammet trots att orten är i stort behov av utbildningen. Ofta saknas kostsamma maskiner eller lärare med rätt kompetens och det är svårt att få en ekonomiskt hållbar lösning för programmet.
Skolverket har utsett tio branschskolor
Under fem år, 2018 till 2023, har Skolverket en försöksverksamhet med tio skolor runt om i Sverige, alla nischade på yrkesutbildningar där det i dagsläget saknas arbetskraft. Genom den här satsningen får elever större möjligheter att välja yrkesutbildningar inom områden där det finns goda möjligheter till jobb.
Naturbruksgymnasiet i Burträsk har utnämnts till nationell branschskola för inriktningen skog på naturbruksprogrammet. Det betyder att vi har fått en kvalitetsstämpel av Skolverket och får nu möjlighet att erbjuda specialiserad yrkesutbildning för elever på andra gymnasieskolor.
Finansiering
Statsbidraget söks av huvudmannen och är högst 50 000 kronor för varje elev och lämnas för max fem elever per yrkesområde och kalenderår. Gäller även för vuxenutbildning.
Praktiska kurser och APL
Elever på naturbruksprogrammet kan komma till oss för de praktiska kurserna och APL. Kurserna omfattar Motor- och röjmotorsåg, terrängtransporter, virkestransport med skotare, avverkningsmaskiner, skogsmaskiner, ca 100 timmar i simulator och APL. Alla kurser präglas av fokus på att bli en skicklig skogsmaskinförare med hjälp av modern utrustning, erfarna instruktörer och tillgång till bra APL-platser.
Vårterminen 2023
Skolstart
10 januari
Lov
Sportlov: 6-10 mars
Påsklov: 11-14 april
Skolavslutning
Årskurs 1
13 juni
Årskurs 2 och 3
15 juni
Ladda ner läsårstiderna för 2022-2023 , 125.8 kB, öppnas i nytt fönster.
Ladda ner läsårstiderna för 2023-2024 , 41.1 kB, öppnas i nytt fönster.
Skolavslutning 2022
Årskurs 1 och 2 avslutar terminen med APL
Årskurs 3
onsdag 15 juni klockan 12.00
Burträsk kyrka
Mer om att vara ledig
Så här anmäler du frånvaro som vårdnadshavare
Direkt vid skolstart kan du logga in i appen Edlevo för att frånvaroanmäla ditt barn vid sjukdom. Är eleven under 18 år är det endast vårdnadshavare som kan sjukanmäla eleven.
Appen laddas ner via Google play/Appstore eller så nås sidan direkt via webben på denna länk: appen Edlevo Länk till annan webbplats.. Inloggning sker med BankID.
Om du inte har BankID och kan använda appen eller har andra frågor, ring kundtjänst på 0910-73 50 00 så hjälper de dig.
Elever över 18 år
När eleven fyller 18 år stängs möjligheten för att anmäla och se frånvaro för vårdnadshavare eftersom eleven blivit myndig.
Elever över 18 år anmäler frånvaro på Elevwebben Länk till annan webbplats. .
Du kan, själv eller tillsammans med personalen, söka information till dina skoluppgifter. Du kan sitta och arbeta och läsa i biblioteket. Du kan naturligtvis också använda ditt bibliotek under raster.
Fråga oss gärna om det är något du undrar över!
Kontaktpersoner
Mathilda Lundgren
Malin Degerman
CSN ansvarar för utbetalning av studiehjälp fram till vårterminen man fyller 20 år. Från höstterminen det år man fyller 20 år måste en ansökan om studiemedel göras hos CSN.
Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är inte bara en allmän praktik utan ska vara utbildning som är förlagd till en arbetsplats.
Eleverna genomför alltså delar av sina kurser ute på en arbetsplats istället för på skolan. På arbetsplatsen ska det finnas en handledare som hjälper eleven tillrätta och som håller kontakt med den lärare som är ansvarig från skolans sida.
Handledarna ute på företagen sätter inte betyg men kan lämna omdömen till den lärare som sätter betyg. Skolan och företagen har ett gemensamt ansvar att se till att eleverna har en tillfredsställande arbetsmiljö under sin APL. Under APL har eleverna en försäkring som täcker ev. olycksfall och skador som eleverna kan orsaka på t.ex. utrustning.
Kontant ersättning i samband med APL Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.*
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
*Gäller inte elever på gymnasial lärlingsutbildning
I Skellefteå Gymnasieskola möter du studie- och yrkesvägledare i frågor som rör dina studier under gymnasietiden och dina funderingar om framtida studie- och yrkesval.
Om du har långt till skolan kan du ansöka om busskort, inackorderingstillägg eller kontant reseersättning.
Elevhälsapersonal Naturbruksgymasiet
Kontaktpersonens yrke | Namn |
---|---|
Skolsköterska | Annika Andersson |
Kurator | Sandra Lidén |
Specialpedagog | Anna Åström |
Internatföreståndare | Marina Lundmark |
För kontakt, ring: Kundtjänst 0910-73 50 00
Avdelningschef
Erik Burstrand
Rektor
Jörgen Malm jorgen.malm@skelleftea.se
Biträdande rektor
Leif Lindroth leif.lindroth@skelleftea.se
Internatföreståndare
Marina Lundmark marina.lundmark@skelleftea.se
Kontakta skolan
Naturbruksgymnasiet
Norra Åbyn 4
937 92 Burträsk
Vill du kontakta våra inriktningsansvariga via telefon går det bra att göra det på 0910-73 50 00 eller via e-post.
Hjälp oss förbättra webbplatsen!
Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.