Bostad för barn och unga

Barn och ungdomar med funktionsnedsättning kan få stöd med boende. Stödet riktar sig främst till dem som har ett stort behov av omsorg och hjälp i vardagen, men barn och ungdomar som går skola på annan ort kan också få stöd.

Som förälder eller vårdnadshavare till ett barn under 18 år betalar du ett underhållsstöd till kommunen för ditt barns omvårdnad.

Vem kan få stöd?

Barn och ungdomar som prövat olika stödinsatser, men som trots det inte kan bo kvar hos sina föräldrar eller vårdnadshavare kan få stöd med boende. Det gäller barn eller ungdomar som högst är så gamla att de fortfarande går i gymnasieskola.

Vilka boenden finns det?

Barn och ungdomar kan få korttidsvistelse i ett särskilt boende, eller boende i stödfamilj.

Korttidsvistelse

Hur ansöker jag om boende?

Vill du ansöka om boende för barn och ungdom kan du antingen kontakta kundtjänst på telefonnummer 0910-73 50 00 eller fylla i blanketten

Ansökan för LSS-insats för barn och ungdomar , 79.4 kB..

Öva på att bo själv

För ungdom som har korttidsvistelse kan en träningslägenhet vara nästa steg. Där får man möjlighet att prova teknik och andra sätt att göra saker på för att få vara mer självständig. Vill du veta mer? Ta kontakt med verksamhetsstöd, stöd och service.

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se