Koordinater på tomtgränser

Vi kan hjälpa till att ta fram koordinater på befintliga eller på juridisk gällande fastighetsgränser och skicka dem till dig i flera filformat.

Fastighetsgränser eller tomtgränser har olika bra noggrannhet i den digitala kartan. Vi tillhandahåller koordinater på fastighetsgränser om noggrannheten inte är sämre än 0,5 meter. Noggrannheten bestäms utifrån hur gränserna har kommit till i kartan.

Nedan kan du se vilka filformat vi kan skicka uppgifterna i, utifrån vad du är ute efter.

Koordinater skickas bara till fastighetsägaren eller en person som har fått fastighetsägarens samtycke och det är bara den berörda fastighetens koordinater som skickas. Koordinater skickas i DWG/DXF/Shape-format.

Det går också att beställa en karta på en fastighet i PDF-format eller få en koordinatlista som kan skickas via mejl eller post.

Om du behöver ett större område beställer du en så kallad primärkarta och den skickas bara i DWG/DXF/Shape-filformat. Det går inte att beställa större kartområden i PDF-format.

Här beställer du en primärkarta. Öppnas i nytt fönster.

Du når oss på telefonnummer 0910-73 50 00, mejl kundtjanst@skelleftea.se eller genom att besöka oss i Svalans kontorshus, Viktoriagatan 2, 931 34 Skellefteå. Besökstid 10.00-12.00 alla helgfria vardagar, kundtjänst har öppet 07.00-16.00.

Bedömning i varje enskilt fall

Om noggrannheten är sämre än 0,5 meter gör vi en bedömning i varje enskilt fall om vi kan skicka koordinater till dig, beroende på vad du ska göra med dem.

I vissa fall är det inte möjligt att skicka koordinater i digitalt format, till exempel om fastighetsgränser behöver utredas först.

Utredning av gränser görs av kommunala lantmätare. Du kan beställa en utredning, en så kallad lantmäteriförrättning, via länken nedan.

Här ansöker du om lantmäteriförrättning (Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)
Senast uppdaterad: