Projekt

Läs och ta del av olika projekt inom ramen för internationellt arbete på gymnasiet

Elever besöker Dublin

Under vecka 15 har elever från samhällsprogrammet åk 3 besökt Dublin för att uppleva irländsk kultur och samla in material till vidare arbete i de pågående kurserna journalistik, engelska 7 och Den galna människan.

Eleverna har bland annat besökt historiska platser som The Book of Kells på Trinity College, Kilmainham Gaol och St Patrick’s Cathedral, samt tagit del av traditionell irländsk dans och musik genom Celtic Night. De har också fått en inblick i hur det är att jobba för Facebook.

Genom guidade turer, intervjuer och egna efterforskningar kan nu eleverna färdigställa en tidning, framföra muntliga presentationer på engelska och berika examensarbeten.

En resa som eleverna själva upplever har gjort det mer intressant och motiverande att färdigställa arbetet i berörda kurser och skapat ett större intresse för andra länders historia.

Bild från The book of Kells

The book of Kells

St. Patricks Cathedral

St. Patricks Cathedral

Jobbskuggning på Irland

Under vecka 17 genomförde delar av transportlärarkåren på Hammarängen ett besök i Irlands huvudstad Dublin.

Besökets syfte var att studera och jämföra olika utbildningsvägar till yrkesförare. Under veckan genomfördes besök hos band annat ett utbildningscentra, intervjuer med skolhuvudman, lärare och elever.

Veckan innehöll även ett möte med en fd myndighetsperson inom trafik och utbildningsfrågor, Stephen Murphy (till höger i bild).

Jobbskuggning Irland

Jobbskuggning i Barcelona

I april, 2022, var en delegation från Anderstorpsgymnasiet bestående av rektorer och specialpedagog på jobbskuggning i Barcelona.

Barcelona school of hostelry and tourism, där bilden är tagen, utbildar elever inom hotell, turism och restaurang och har två egna restauranger för externa gäster. Ett besök hanns även med på INS Mare de Deu de la Mercé där man bland annat utbildar urmakare och bilmekaniker.

Nätverket Xarxa var värdar under veckan och informerade om spanska skolsystemet som liknar det svenska men som skiljer sig åt bland annat genom att elever på yrkesutbildning inte läser några andra ämnen än yrkeskurser.

Rektorer på jobbskuggning i Barcelona

PE-LE project: Digital plattform för elevutbyten

Under perioden 2018-2021 har Anderstorpsgymnasiet funnits med som en av fem projektpartners i KA2-projektet ”PE-LE”. Projektet har letts av Lapland Education centre Redu i Rovaniemi, Finland, och andra partners har varit Tarttu (Estland), Barcelona och Köln. Syftet med projektet var att ta fram en digital plattform för elevutbyten och utlands-APL på yrkesprogram, där elever och lärare kan hitta nödvändig information och dokument som förenklar när man ska göra en Erasmus+ mobilitet. Här hittar man även information om projektländerna och kontaktuppgifter till samtliga partners. Anderstorpsgymnasiets roll i projektet har varit att testa och utvärdera plattformen, vilket gjordes tillsammans med grupper av lärare och elever på skolan. Projektet avslutades i december 2021 och länk till plattformen hittar ni nedan.

https://pele-project.eu/ Länk till annan webbplats.

Bari och partnerskolor

Handelsprogrammet besöker Bari i Italien i januari 2020.

I december, 2019, kom partnerskolor från Frankrike, Grekland och Rumänien på besök. Bilden är tagen på Vitberget.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: