Utbildningsplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Lärling
Så här ser utbildningsplanen ut för Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Gymnasiegemensamma ämnen 900 poäng
- Engelska nivå 1, 100 poäng
- Historia, nivå 1a1 50 poäng
- Idrott och hälsa, nivå 1 100 poäng
- Matematik, nivå 1a 100 poäng
- Naturkunskap, nivå 1a1 50 poäng
- Religionskunskap, nivå 1 50 poäng
- Samhällskunskap, nivå 1a1 50 poäng
- Svenska nivå 1 eller svenska som andraspråk nivå 1, 100 poäng
- Engelska nivå 2, 100 poäng*
- Svenska nivå 2 eller svenska som andra språk nivå 2, 100 poäng*
- Svenska nivå 3 eller svenska som andra språk nivå 3, 100 poäng*
*Kurserna går att välja bort. Önskas grundläggande behörighet inom ramen för 2600 poäng finns även möjlighet inom individuellt val och programfördjupning.
Programgemensamma ämnen 400 poäng:
- Livsmedels- och näringskunskap nivå 1, 100 poäng
- Måltid och bransch nivå 1, 200 poäng
- Måltid och bransch nivå 2, 100 poäng
Gymnasiearbete och individuellt val
- Gymnasiearbete, 100 poäng
- Individuellt val*, 200 poäng
Inriktning kök och servering 300 poäng
- Mat och dryck i kombination nivå 1, 100 poäng
- Matlagning nivå 1, 100 poäng
- Servering nivå 1, 100 poäng
Programfördjupning 900 Poäng
- Ej bestämt utbud pga förändringar iom GY25
Exempel på ämnen; - Barteknik och ansvarsfull alkoholservering nivå 1, 100 poäng
- Entreprenörskap nivå 1, 100 poäng
- Matlagning nivå 2, 100 poäng
- Matlagning nivå 3, 200 poäng
- Matlagning nivå 4, 200 poäng
Senast uppdaterad: