Utbildningsplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Lärling

Så här ser utbildningsplanen ut för Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Gymnasiegemensamma ämnen 900 poäng

  • Engelska nivå 1, 100 poäng
  • Historia, nivå 1a1 50 poäng
  • Idrott och hälsa, nivå 1 100 poäng
  • Matematik, nivå 1a 100 poäng
  • Naturkunskap, nivå 1a1 50 poäng
  • Religionskunskap, nivå 1 50 poäng
  • Samhällskunskap, nivå 1a1 50 poäng
  • Svenska nivå 1 eller svenska som andraspråk nivå 1, 100 poäng
  • Engelska nivå 2, 100 poäng*
  • Svenska nivå 2 eller svenska som andra språk nivå 2, 100 poäng*
  • Svenska nivå 3 eller svenska som andra språk nivå 3, 100 poäng*
    *Kurserna går att välja bort. Önskas grundläggande behörighet inom ramen för 2600 poäng finns även möjlighet inom individuellt val och programfördjupning.

Programgemensamma ämnen 400 poäng:

  • Livsmedels- och näringskunskap nivå 1, 100 poäng
  • Måltid och bransch nivå 1, 200 poäng
  • Måltid och bransch nivå 2, 100 poäng

Gymnasiearbete och individuellt val

  • Gymnasiearbete, 100 poäng
  • Individuellt val*, 200 poäng

Inriktning kök och servering 300 poäng

  • Mat och dryck i kombination nivå 1, 100 poäng
  • Matlagning nivå 1, 100 poäng
  • Servering nivå 1, 100 poäng

Programfördjupning 900 Poäng

  • Ej bestämt utbud pga förändringar iom GY25

    Exempel på ämnen;
  • Barteknik och ansvarsfull alkoholservering nivå 1, 100 poäng
  • Entreprenörskap nivå 1, 100 poäng
  • Matlagning nivå 2, 100 poäng
  • Matlagning nivå 3, 200 poäng
  • Matlagning nivå 4, 200 poäng
Senast uppdaterad: