Utbildningsplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Lärling
Så här ser utbildningsplanen ut för Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Gymnasiegemensamma ämnen 900 poäng
- Engelska 5, 100 poäng
- Historia 1a1, 50 poäng
- Idrott och hälsa 1, 100 poäng
- Matematik 1a, 100 poäng
- Naturkunskap 1a1, 50 poäng
- Religionskunskap 1, 50 poäng
- Samhällskunskap 1a1, 50 poäng
- Svenska eller svenska som andra språk 1, 100 poäng
- Engelska 6, 100 poäng*
- Svenska 2 eller svenska som andra språk 2, 100 poäng*
- Svenska 3 eller svenska som andra språk 3, 100 poäng*
*Kurserna går att välja bort. Önskas grundläggande behörighet inom ramen för 2600 poäng finns även möjlighet inom individuellt val.
Programgemensamma ämnen 400 poäng:
- Hygien, 100 poäng
- Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
- Service och bemötande 1, 100 poäng
Gymnasiearbete och individuellt val
- Gymnasiearbete, 100 poäng
- Individuellt val*, 200 poäng
Inriktning 300 poäng
- Mat och dryck i kombination, 100 poäng
- Matlagning 1, 100 poäng
- Servering 1, 100 poäng
Programfördjupning 900 Poäng
- Drycker, 100 poäng
- Entreprenörskap, 100 poäng
- Matlagning 2, 200 poäng
- Matlagning 3, 200 poäng
- Matlagning 4, 200 poäng
- Specialkoster, 100 poäng
* Inom individuellt val kan du som går ett yrkesprogram välja att läsa grundläggande behörighet:
- Svenska 2/Svenska som andraspråk 2
- Svenska 3/Svenska som andraspråk 3
- Engelska 6
eller läsa kurser utifrån ett kursutbud som skolorna erbjuder
Du som läser ett högskoleförberedande program väljer kurser utifrån ett kursutbud som skolorna erbjuder
Hjälp oss förbättra webbplatsen!
Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.