TE4 - fjärde året på Teknikprogrammet

Nu finns möjligheten att läsa till gymnasieingenjör på Baldergymnasiet. Vi erbjuder ett fjärde år med inriktning Produktionsteknik i nära samarbete med branschen.

Ansökan

Ansökningsperioden är öppen mellan 1 april och 1 maj.
Ansök genom att skicka in en intresseanmälan.

Utbildningen startar vid tillräckligt många sökande. Efter sista ansökningsdag får du veta om utbildningen startar. I juni meddelar vi om du blivit antagen.

Utbildningen genomförs i ett nära samarbete och samplanering med branschen, här i form av Northvolt, Boliden-Rönnskär samt Skellefteå Kraft. Dessa är med och utformar utbildningen så att den möter de behov som finns på arbetsmarknaden. Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen kan även genomföras hos andra företag.

Studietiden varvas mellan arbete i skolan och APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under din APL får du chans att visa initiativförmåga och drivkraft ute på företaget vilket gör att du kanske blir deras nästa rekrytering. Om inte får du i alla fall med dig goda, relevanta referenser. Det fjärde året ger dig också kunskaper som gör det lättare att klara en civil- eller högskoleingenjörsutbildning.

Upplägget är möjligt tack vare ett nära samarbete med det lokala näringslivet som är med och utformar utbildningen så att den möter de behov som finns på arbetsmarknaden.

Behörighet

Du är behörig att söka det fjärde året om du inte fyllt 23 år och uppfyller något av följande:

  • Du har en examen från Teknikprogrammet med inriktning Produktionsteknik med godkända betyg i kurserna Produktionskunskap 1 samt Mekatronik 1.
  • Du har en examen från Teknikprogrammet och läst andra kurser som kan valideras.
  • Du har annan jämförbar utbildning/arbete.

Mer information om utbildningen och behörighet finns på Skolverkets webbplats Länk till annan webbplats. (länk i samma fönster).

Kontakta Kundtjänst, kundtjanst@skelleftea.se eller 0910-73 50 00, så förmedlar de kontakt till rätt vägledare.

Senast uppdaterad: