Hälsa, vård och omsorg

Baldergymnasiet

Anpassad gymnasieskola

Programmet för hälsa, vård och omsorg är till för dig som vill arbeta med människor i olika åldrar och situationer. Det kan handla om arbete inom till exempel kök och servering, vård och omsorg eller förskola..

Programmet ger dig de kunskaper och kompetenser som du behöver för att arbeta inom serviceyrkena kök och servering, vård och omsorg samt barn. Du får lära dig grunderna i livsmedelskunskap, matlagning och bakning, om människans utveckling och de olika behov som människor har, både barn och gamla. Du tränar dig i att klara av arbetsuppgifter som du behöver för att kunna hjälpa andra människor. Du får lära dig om kost och hälsa och hur valet av livsstil påverkar hälsan.

På programmet arbetar du både teoretiskt och praktiskt med olika uppgifter. Du lär dig hantera och tillaga olika livsmedel, olika behov av vård och omsorg för att kunna utföra uppgifter på ett serviceinriktat sätt. Du lär dig också om barns utveckling och om omgivningens betydelse för att kunna utföra arbete på förskola.

Utbildningen ska ge dig möjlighet att utveckla dessa förmågor genom att lösa uppgifter och utföra praktiska arbetsmoment i samarbete med andra, men också självständigt.

Programmet innehåller minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Programmet finns på Baldergymnasiet.

Här kan du se Skolverkets film för programmet "Hälsa, vård och omsorg".

Ansöka till anpassad gymnasieskola (Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)
Senast uppdaterad: