Europa Direkt Västerbotten

Vill du veta mer om EU eller berätta för EU hur du vill ha ditt framtida Europa?

Vilka är vi?

Europa Direkt är ett informationsnätverk som drivs av EU-kommissionen tillsammans med Europaparlamentets kontor, lokala och regionala partners i EU:s medlemsländer. Nätverket administreras av Europeiska kommissionen.

Det finns drygt 400 Europa Direkt-kontor runt om i Europa.

Europa Direkt Västerbottens värdorganisation är Skellefteå kommun, och du hittar oss i Stadshuset i Skellefteå. Vårt nuvarande uppdrag sträcker sig från 1 maj 2021 – 31 december 2025.

Vi medfinansieras också av Region Västerbotten och Umeå kommun.

EUROPA DIREKT Västerbotten är medlem av det svenska Europa Direkt-nätverket. I Sverige finns 15 Europa Direkt-kontor. Kontoren sprider information om EU på plats, och ger människor möjlighet att delta i samtal om EU:s framtid för att främja den lokala och regionala debatten kring EU.

Vad kan Europa Direkt Västerbotten hjälpa dig med?

Vi ser till så att EU pratar Västerbottniska!

Till oss kan du vända dig till om du har frågor och vill veta mer om EU. Vi håller koll på Bryssel, hjälper till att svara på dina frågor, söka information och tillhandahåller gratis informationsmaterial om aktuella Europafrågor. Vi kan också hjälpa dig när du vill komma i kontakt med EU:s institutioner eller föra fram dina åsikter om EU-samarbetet.

Vi håller koll på Bryssel!

Vi bevakar och informerar om vad som händer i Bryssel.

Gilla eller följ oss gärna på Facebook, Europa Direkt Norr, där vi lägger upp nyheter och tips.

Vi berättar gärna för Bryssel!

Vi för gärna dina frågor vidare till de som bestämmer, och vi sprider gärna goda västerbottniska exempel! Vi vet att det finns många bra EU-finansierade projekt därute, berätta för oss så är vi glada att marknadsföra t ex ditt projekts goda exempel och resultat till andra.

Vi besöker er gärna!

Vill du att vi kommer ut till din förening, organisation, skola eller klass och berättar om EU? Vi kommer gärna ut med EU-information till intresserade organisationer och föreningar av olika slag. Tveka inte att höra av dig till oss, vi samarbetar gärna, och allt vi gör är kostnadsfritt!

För skolor skräddarsyr vi också seminarier eller workshops om hur man som skola kan använda t ex EU-programmet Erasmus+ i sitt utvecklingsarbete. Ring oss gärna så får du veta mer om vad vi gjort i skolor.

För vem?

Europa Direkt Västerbotten är till för alla invånare i Västerbottens län.

Vi vänder oss till alla, med särskilt fokus på skolor och dig som är ung eller arbetar med ungdomar.

Det här kan vi inte göra

Europa Direkt är ett partipolitiskt neutralt informationskontor som förmedlar EU-information. Vi företräder inte Europeiska kommissionen och kan tyvärr inte

  • handlägga eller vidarebefordra klagomål eller problem, men vi kan tala om vem du ska kontakta
  • kommentera EU-politiken
  • ge dig juridisk rådgivning eller tolka EU-lagstiftningen
  • handlägga ärenden som faller utanför EU:s behörighet
  • sprida dina politiska åsikter i EU-frågor. Om du vill kan du lämna synpunkter Länk till annan webbplats. på specifika EU-förslag genom t ex EU-kommissionens öppna samråd. Du kan också påverka EU-politiken via de folkvalda i Europaparlamentet eller nationella parlament. Vi kan hjälpa dig med förslag på vem du kan kontakta.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se