Anhörigstöd för dig som vårdar äldre

Anhöriga som vårdar äldre närstående hemmavid är en viktig och betydelsefull resurs. Era erfarenheter och kunskaper är unika och ni utför ofta er gärning i det tysta. För att ni - du som anhörig och din närstående - ska må så bra som möjligt, finns stöd att få.

Anhörigstöd

Vård- och omsorgsavdelningen erbjuder gratis anhörigstöd i hemmet upp till 8 timmar per månad till dig som dygnet runt vårdar en äldre närstående utan biståndsbeslut. Detta för att du som anhörig ska vara trygg med att din närstående får det stöd den behöver när du inte är där.

Anhörigstöd i hemmet riktar sig i första hand till den som inte tar del av annat stöd från vård- och omsorgsavdelningen. Stödet kan till exempel ges i hemmet, vid promenader eller som följe till en social verksamhet. Anhörigstödet är gratis och anhörigstödjarna arbetar över hela Skellefteå kommun.

Anhörigutbildning

Vård- och omsorgsavdelningen erbjuder flera gånger per år anhörigutbildningar där du som anhörig får träffa andra i liknande situation. Utbildningen består av 8 träffar där varje träff har ett eget tema som diskuteras. Utbildningen leds av anhörigkonsulenten tillsammans med kognitiva stödteamet.

Kontakta oss

Vill du söka anhörigstöd, gå en anhörigutbildning eller har övriga frågor till anhörigkonsulenten? Du kan antingen fylla i det digitala formuläret via länken nedan, eller ringa kundtjänst på 0910-73 50 00, tryck 1 för socialt stöd och omsorg.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: