Bryt våldsarvet

Har du själv erfarenhet av våld i din uppväxtfamilj och oroar dig för hur det ska påverka dig som förälder? Centrum mot våld kan ge dig hjälp i din föräldrauppgift genom kursen Bryt våldsarvet.

Panikknapp

Forskning visar att vi tar med oss mönster och sätt att agera från våra egna föräldrar och att det kan få betydelse för hur vi agerar mot våra barn. Har du varit våldsutsatt som barn kan det vara viktigt att ta oron på allvar.

Hos oss kan du jobba med fem till tio andra som har det som du. Gruppen är för dig över 23 år, kanske du redan har ett barn upp till fem år eller er som väntar barn eller som överväger att skaffa barn. Ni kan antingen komma ensamma eller i par.

När?
På grund av den pågående pandemin kan vi inte hålla någon kurs våren 2021. Men så snart som läget förbättras kommer vi att köra igång!

Hur?
Vi kommer att arbeta oss samman med förmedling av kunskap, enkla övningar/aktiviteter, samtal/erfarenhetsutbyte, tankar och goda lösningar.

Träffarna leds av Jonerik Nilsson och Anna Gustafsson. Båda arbetar vid Centrum mot Våld, Skellefteå kommun och har lång erfarenhet av arbete med våld i nära relationer.

Kontakt
Ta kontakt med oss för mer information eller för att anmäla dig.
Ring oss på: 073-063 87 70 eller 070-661 23 28
Eller mejla till: jonerik.nilsson@skelleftea.se eller anna.gustafsson@skelleftea.se
Du som inte får tag på oss via telefon, lämna ett meddelande och telefonnummer på vår röstbrevlåda, så ringer vi upp dig.

Träffar
Här kommer vi lägga ut information om datum och lokal för träffarna.

Innehåll i träffarna:

  • Vad är ilska? Vad är våld?
  • Vad gör det med barn att växa upp med våld i familjen?
  • Vad behöver barn för att vara trygg?
  • Från skuld och skam (inte våga prata om) till öppenhet och ansvarstagande.
  • Hur hantera egen ilska på ett tryggt sätt?
  • Vad gör vi om…? Det finns mycket trygghet i att veta vad man kan göra när saker blir svåra.
  • Var kan man vända sig när man önskar hjälp som förälder?

Bryt våldsarvet – föräldraförberedelser mot våld

Har du oro för hur din utsatthet som barn ska påverka dig i ditt föräldraskap? Du kanske redan är förälder till små barn eller funderar på att bli förälder? Kanske tvekar du på om du ska klara av föräldraskapet utifrån dina erfarenheter av våld?

Få hjälp i din föräldrauppgift genom kursen Bryt våldsarvet.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se