Fritidsbanken

Tänk dig som ett bibliotek fast med sport-, fritids- och friluftsutrustning. Fritidsbanken samlar in saker som inte längre används och lånar ut dom gratis i upp till 14 dagar. Nu behöver vi din hjälp att samla in utrustning för att kunna fylla upp vår nya fritidsbank här i Skellefteå.

Fritidsbanken ger barn och vuxna möjligheten att prova nya aktiviteter, samtidigt som det bidrar till ett hållbart samhälle genom återanvändning av utrustning. Detta kommer också att göra det möjligt för besökare eller både gamla och nya Skelleftebor att prova på föreningslivets utbud på ett enkelt sätt. Kanske upptäcker du en ny hobby.

På Fritidsbanken kommer det att finnas utrustning till utlåning för en aktiv fritid, som exempelvis skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, stormkök, liggunderlag och mycket mer. Lånetiden är upp till 14 dagar och helt gratis!

Skänk utrustning till Fritidsbanken

Till hösten öppnar vi portarna till Fritidsbanken Skellefteå på Nordanå, men eftersom hela vår verksamhet bygger på återbruk så behöver vi din hjälp!

Har du utrustning som bara står i ett förråd eller garage och tar plats och som inte längre används? Skänk det du inte längre använder till Fritidsbanken så kan det komma fler till glädje.

På så sätt kan fler, både barn och vuxna, få ett lättillgängligt fritidsliv och vi bidrar dessutom till ett hållbart samhälle genom återbruk!

Här kan du lämna ditt bidrag:

Vad kan jag lämna in till Fritidsbanken?
Exempel på sport- och friluftsutrustning som du kan lämna in är: skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, raket av olika slag, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, stormkök, liggunderlag och mycket mer.

När kan jag lämna in utrustningen?
Du kan lämna in din utrustning under återvinningscentralens och Rondellen secondhands öppettider, se öppettider för respektive återvinningscentraler längre upp på sidan under rubriken "Här kan du lämna ditt bidrag".

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken är ett ideellt initiativ som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang och finns sedan 2013 etablerad på ett stort antal orter i hela landet. Genom att ta tillvara och låna ut alltifrån cyklar och fotbollar till skidor och hockeyskydd främjar Fritidsbanken ökad spontanidrott, hälsa och välbefinnande. Fritidsbanken bidrar också till ett mer hållbart samhälle genom att satsa på smart återbruk.

Läs mer om Fritidbanken Länk till annan webbplats.

Frågor och svar om Fritidsbanken Länk till annan webbplats.
Informationen hittar du längst ner på sidan när du klickat dig in på fritidsbanken.se

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: