Fiskekort

Är du en inbiten flugfiskare eller vill du meta efter abborre i centrala Skellefteå? Här finns en stor variation av fiske – men se först till att läsa på om vilka regler som gäller och köp fiskekort där det krävs.

Fiskekort är ett tillfälligt tillstånd under en begränsad tid och varje fiskare ska därför kunna visa upp fiskekortet tillsammans med giltig legitimation. Fiskekort köps av lokala fiskevårdsområden, antingen digitalt eller direkt hos föreningen som samordnar fisket och bedriver fiskevård. Klicka på kartan för att hitta rätt fiskevårdsområde och köpa fiskekort. Du kan även vända dig till Skellefteå Turistcenter om du behöver hjälp att lösa fiskekort.

Klicka här för att komma till Skellefteå Turistcenters webbsida Länk till annan webbplats.

Se alla fiskevatten i Skellefteå kommun (Länk till annan webbplats)

Även om fisket är gratis på vissa ställen så finns det några viktiga regler att hålla koll på för dig som fiskare vad gäller fiskars storlek och tid på året när de får fiskas.

Klicka här för att läsa mer om nationella och lokala fiskeregler

Vi hoppas att fler barn och ungdomar ska få uppleva hur roligt det är att fiska. För den som är under 16 år är det gratis fiske i massvis av fiskevatten i Skellefteå kommun. Det enda som behövs är Ungdomsfiskekortet.

Klicka här för att läsa mer och köpa Ungdomsfiskekortet

Senast uppdaterad: