Här kan du fiska

Här har vi samlat en lokal guide för att göra det lätt att fiska. Skellefteå har 42 mil av spännande kustfiske, fem stora älvar varav tre är klassade som vildlaxälvar. Den koncentrationen av högklassigt laxvatten är unik i Sverige. I Skellefteälven finns det ett lättillgängligt laxfiske, mitt i stan till och med, som är mycket populärt för fiskare. Men vi har också 1500 sjöar och nästan lika många namngivna vattendrag som också bjuder på äventyr med fiskespöt i handen, för liten och stor.

Som fiskare kan vi bidra till ett hållbart och ansvarsfullt fiske. Det innebär att vi bara behåller den fisk som vi ska äta och sätter tillbaka resten, samt att all fisk hanteras ansvarsfullt. Det bidrar till hållbara fiskbestånd som är bra för ekosystemet och betyder att fler fiskare får möjligheter till bra fångster i framtiden.

Visste du att?

Det finns många föreningar som håller på med fiske. Lokala sportfiskeklubbar, fiskevårdsområden och rikstäckande organisationer som SportFiskarna eller Unga Sportfiskares förbund. Att dela ditt fiskeintresse med andra är både roligt och lärorikt.
Vill du veta mer om detta kan du kontakta Skellefteå kommuns fiskekonsulent.

Senast uppdaterad: