Fotograf: Joanna Nyman

Vandringsbilden 2024

Föreviga ditt äventyr på någon av vandringslederna runt om i Skellefteå kommun och var med i tävlingen "Vandringsbilden" och ha chans att vinna fina priser. Tävlingen pågår mellan 1 juni - 30 september.

I Skellefteå kommun finns 19 st välbesökta och uppskattade vandringsleder som underhålls av föreningar. I sommar kan du delta i tävlingen "Vandringsbilden" som går ut på att ta en bild när du besöker någon av vandringslederna och dela med dig av den på Instagram.

Så här går tävlingen till:

  1. Besök en av vandringslederna runt om i Skellefteå kommun, här kan du se vilka vandringsleder som tävlingen gäller för . Läs mer om vandringsleder och promenader
  2. Ta en bild som speglar det bästa med din vandring och lägg upp den i ditt flöde på Instagram och tagga bilden med #vandraiskellefteå. Du också får gärna tagga bilden med vilken vandringsled du befinner dig på exempelvis #nasaleden.
  3. Efter vandringssäsongen slut, rättare sagt den 30 september, kommer 3 stycken vinnare att presenteras. En jury kommer att utse vinnarbilderna, juryns beslut kan inte överklagas. Vinnarna kontaktas via Instagram eller via mejl om du deltar via att skicka in bilden till mejladressen nedan.
  4. Bilderna kommer, efter godkännande, att presenteras på denna sida och Skellefteå kommuns instagram.

För att se alla bidragande bilder under tävlingen gång, kika in på #vandraiskellefteå på Instagram. (De bilder som skickats in via mejl kommer inte kunna visas under tävlingens gång).

Kan jag som inte har Instagram delta i tävlingen?

Ja, du som inte har ett instagram konto kan också delta i tävlingen. Det gör du genom att fota din vistelse och skicka in din bild till:

friluftsliv@skelleftea.se

Skicka din bild innan den 30 september, märk mejlet med "Vandringsbilden" och skriv vilken led som fotot är taget ifrån.

Tips till din vandring

Innan du sätter iväg på en längre tur bör du ha gått in dina skor ordentligt. Se också till att ha med dig vätska och mat som du behöver längs vägen.

Att stanna till och ta en friluftsfika är en stor del av njutningen med vandringen. Längs efter vandringslederna finns det många vindskydd och lämpliga rastplatser för detta. Tänk på att inte skräpa ner, störa eller förstöra när du vistas i skog och mark.

Trevlig vandring!

Senast uppdaterad: