Samma värld - Workshops på Nordanå och Närbibliotek

Under vintern 2023/2024 har du, som är mellan 12- 21 år möjlighet att delta i en eller flera workshops på temat Samma värld.

Tillsammans med en konstnär och pedagog skapar och experimenterar vi med konsten som verktyg, allt med utgångspunkt i Emil Jensens dikt, samma värld, här i en version av Skellefteå kommun Samma värld Länk till annan webbplats.

Lika - Olika. Workshop för dig mellan 12-21 år
Lördag 25 maj kl 13-16
Handens hus, Nordanå

Tillsammans med konstnär Karin Nordgren och silversmed Åsa Rehnström får du jobba med eget skapande i bild, vävning och metalltråd.

Obs! Du behöver inga förkunskaper.
Anmälan krävs, begränsat antal platser.

Anmäl dig här till workshopen Lika Olika Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Åsa Rehnström - Utifrån dikten undersöker vi hur olika och hur lika vi är. Detta gör vi genom självporträtt. Vi kommer att använda både papper och aluminiumtråd som slutar i en gemensam skulptur med våra porträtt tillsammans. Kanske kommer porträtten att bilda ett gemensamt konstverk med andra workshops som också har utgångspunkten från dikten…

Karin Nordgren - Vi kommer att väva för hand på bildvävar med mattrasor. Vi börjar med ens egen fantasi och favoritfärger. Som inspiration kommer att visas bilder på olika konstverk av konstnärer som funderat mycket på hur viktigt färger kan vara och hur de olika färgerna skapar mönster. Man kan tänka att färgerna och mönstret sen blir själva konstverket. Det passar väldigt fint till att väva en bild. Sedan sätter vi samman var och ens bildväv till ett stort konstverk.

Arr: Kultur- och biblioteksavdelningenSenast uppdaterad: