Det pågår så mycket fantastisk verksamhet innanför väggarna

Robin Lindström arbetar som förskollärare på Sunnanå förskola.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det absolut bästa med mitt jobb är att barn är så fantastiska i allt de gör. Sättet de tänker och löser problem på, sättet de pratar och lär sig på, och sättet de samspelar och samarbetar med varandra på. Ingen dag är den andra lik, och jag utmanas alltid själv i hur jag sköter verksamheten. Men utmaningen känns aldrig överväldigande eller jobbig, det är snarare motsatsen. Jag peppas till att tänka om och prova nya saker, och det gör att yrket aldrig känns stelt. När jag kommer till jobbet så är det alltid med ett leende på läpparna och stor förväntan i hjärtat.

När känner du att du gör skillnad på jobbet?

Varje dag, och varje stund. Barnen har konstant frågor och funderingar som de vill söka svar på, och oavsett om det är större funderingar som hur återvinning går till, eller mindre frågor som hur man bygger en specifik grej i lego, så känns det alltid som att man gör skillnad när man kan hjälpa barnen att komma fram till ett svar på dom miljoner frågor som de har.

Är det något med ditt jobb som är svårt eller utmanande? Vad i så fall?

Under coronatiden har frånvaron varit det svåraste. Att få ihop dagen och aktiviteterna med så stor frånvaro. Men om vi utgår ifrån att alla pedagoger är närvarande, och att verksamheten går som den ska, så är nog den största utmaningen en själv. Man ställs hela tiden inför situationer där man måste utmana sitt eget sätt att tänka och sitt förhållningssätt till barnen och deras idéer. Att kunna ta ett steg tillbaks och utvärdera sig själv är någonting man konstant måste brottas med, och som inte alltid är det lättaste.

Vad önskar du att fler kände till om ditt yrke eller arbetsplats?

Att det är så mycket mer än "lekstuga" och "barnpassning". Det pågår så mycket fantastisk verksamhet innanför väggarna, och det känns som att det är en bråkdel av detta som blir synligt på utsidan.

Fler porträtt

Fler porträtt

Sara Holmqvist
Lärare VUX

Att se deras utveckling och att se att de känner att de utvecklas känns som att få en present

Johannes Lindberg
Friluftssamordnare

Jag har förmånen att få bidra till utvecklingen i Skellefteå i form av fritidsutbud.

Ola Enros
Undersköterska

Jag uppskattar alla värdefulla samtal som jag tror är lika givande för de äldre som för mig.

Sandra Eklund
Leg fysioterapeut

Jag har stora möjligheter att själv planera mina dagar på det sätt som passar mig och vår verksamhet.

Senast uppdaterad: