Jag älskar att hjälpa och ge någon annan en härlig dag, och det bästa med mitt jobb är då jag lyckas med det

Saga Lundgren arbetar som personlig assistent inom Stöd och Service.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag har möjlighet att göra någons dag alldeles perfekt. Eller underlätta i svåra situationer vilket är utmanande och spännande. Det finns så många olika sidor på jobbet som personligassistent. Man får ibland använda allt man lärt sig under alla år, samt att jag hela tiden lär mig nya saker. Det kan vara ett nytt hjälpmedel eller en kollega som har andra erfarenheter och så hittar man en lösning tillsammans på något man måste lösa. Jag älskar att hjälpa och ge någon annan en härlig dag, det är det bästa med mitt jobb då jag lyckas med det.

När känner du att du gör skillnad på jobbet?

När jag känner att den jag jobbar hos är trygg med mig som personlig assistent. Eller i svåra situationer och tunga stunder där jag lyckas vara ett stöd eller göra skillnad hos den personen just då. Skillnaden finns i både litet som stort.

Är det något med ditt jobb som är svårt eller utmanande? Vad i så fall?

Att man måste inse att man inte passar hos alla. Ibland kanske det bara är personkemi det handlar om. Det är en utmaning att vi ibland jobbar i någons privata hem och att då parera både det jobb som ska utföras men ibland även anhöriga. Och ibland är schemat en utmaning.

Vad önskar du att fler kände till om ditt yrke eller arbetsplats?

Hur otroligt givande det är att kunna göra skillnad. Eller vara med någon till slutet och man har kunnat göra det bästa möjliga för kund och anhöriga in i det sista. Att man kan utvecklas enormt själv och bli väldigt duktigt på det här jobbet om man ger det en chans. Allt handlar om att ha hjärtat med sig och att vara positiv. Man kan inte alltid vara bäst eller funka överallt men det finns alltid någonstans där just du passar perfekt och det kommer gå kanon. Det är utvecklande och givande, det är inte bara omvårdnad - det är tusen andra spännande arbetsuppgifter också.

Fler porträtt

Fler porträtt

Ulrika Hedlind Berggren
Hemslöjdskonsulent

Jag jobbar med Skellefteås kulturutbud, utveckling och inspiration med slöjd för alla åldrar

Elisabeth Dahlberg
Distriktsköterska

Det är ett väldigt flexibelt jobb med stor möjlighet att själv styra mycket över sitt arbete.

Daniel Engdahl
Servicehandläggare

Jag gör skillnad genom att lösa problem som tillåter andra att fokusera där de gör skillnad.

Sandra Eklund
Leg fysioterapeut

Jag har stora möjligheter att själv planera mina dagar på det sätt som passar mig och vår verksamhet.

Senast uppdaterad: