SURR!

Skellefteå kommun kan tillsammans med Naturskyddsföreningen och Guldstadens Bigård stolt presentera Pollinera Sveriges utställning SURR! Från den 14 maj kan alla som besöker Stadsparken se Lena Granfelts porträtt på olika pollinerande insekter som humlor, honungsbin, blomflugor, solitärbin, fjärilar och skalbaggar.

Fjäril, humla, skalbagge, bi

Utställningen skapades av Pollinera Sverige under pandemin 2021 och sattes då upp i Kungsträdgården i Stockholm samt på Kiviks musteri på Österlen. Grundarna av Pollinera Sverige Anna Lind Lewin och Lotta Fabricius Kristiansen säger så här om att utställningen nu kommer att visas bland annat i Skellefteå - Bilderna i SURR fick ett oväntat genomslag när de visades förra våren. Intresset för att visa fotografen Lena Granefelts bilder har varit stort, så det ska bli spännande att se den på nya platser runt om i landet. Stadsparken i Skellefteå skapar ett grönt stråk mitt i centrum som binder ihop staden med älven och erbjuder många möten.

Stadsparken Skellefteå

Med utställningen SURR och övriga aktiviteter som sker under Pollineringsveckan vill vi uppmärksamma alla på hur viktiga våra pollinerande insekter är och vilken värdefull insats dom gör för bla våran matförsörjning. Många av pollinatörerna är hotade och genom att öka medvetenheten hos allmänheten kan fler förstå problemet och hjälpa till. Utställningen Surr är en av de aktiviteter som ordnas under Pollineringsveckan 2022.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: