Ung konsument

Här finns information om sådant som är viktigt att känna till när det gäller dina pengar och dina rättigheter och skyldigheter som konsument.

Se gärna filmen Kontraktet här nedanför innan du börjar kolla in länkarna på sidan. Det är ett socialt experiment som är rätt förvånande och faktiskt lite skrämmande.

För att summera filmen...ett avtal ska hållas så det är superviktigt att tänka efter före. Läs alltid det finstilta innan du tackar ja. Är du osäker på vad du är på väg att tacka ja till? Då finns det bara en utväg, tacka nej! Här kan du läsa mer om vad det innebär att ingå ett avtal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konsumentvägledarna ger invånare i Skellefteå, Robertsfors och Malå kommuner råd om konsumenträtt, dvs när det handlar om köp mellan en privatperson och ett företag.

Budget- och skuldrådgivarna ger invånare i Skellefteå, Arjeplog, Malå, Norsjö och Robertsfors råd och stöd kring hushållsbudget, skuldsituationer och skuldsanering. Vi har tystnadsplikt.

Vår rådgivning är kostnadsfri!

Skriv till oss så svarar vi via mejl eller ringer upp om du hellre vill det.

Eller så ringer du tel. 0910-73 50 00 (tryck 4) och ber att få prata med konsumentvägledaren eller budget- och skuldrådgivaren så ringer vi upp dig.

Senast uppdaterad: