Lövångers förskola
Vår förskola ligger centralt i Lövånger nära bibliotek, idrottshall och fina naturområden.
Förskolan har tre avdelningar. På Lotsen och Piraten finns de små barnen i åldrarna 1-3 år och på avdelningarna Båten och Viken vistas barn i åldrarna 3-5 år. Lövångers förskola har en härlig utemiljö med stora ytor för rörelse och aktivitet. Bland annat kan de prova på verktyg i snickarboden.
Vad vill du göra i dag?
Rektor
Christina Lundberg
Biträdande rektor
Anna-Karin Sundkvist
Ida Malm
Telefonnummer
Viken: 072-2125794
Båten: 072-2081248
Lotsen: 072-2037810
Piraten: 072-2264054
E-post
ForskolaLovangerViken@skelleftea.se
ForskolaLovangerBaten@skelleftea.se
ForskolaLovangerLotsen@skelleftea.se
Besöksadress
Skogstorpsvägen 12
932 61 Lövånger
Vi arbetar i ett 1-16-årsperspektiv med fokus på att sätta barnen i centrum. Hos oss är trygghet och delaktighet ledord. Barnen ska vara delaktiga och ha inflytande i sin egen vardag genom att deras tankar tas tillvara och blir grund för vad som sker i undervisningen. Vi tror på att barn är kompetenta och vi vill att de ska få möjlighet att bli självständiga genom att utmanas och få känna glädje att lyckas.
Vår vision
En förskola där barnen är huvudpersoner i sin egen vardag. Barnen ska möta pedagoger som bedriver undervisning som är meningsfull, lustfylld och kreativ varje dag.
En förskola där miljön och förhållningssättet är utmanande, tillåtande, utforskande, inspirerande och kreativ.
En förskola där alla pedagoger ständigt reflekterar tillsammans med kollegor för att utveckla sin undervisning och sitt förhållningssätt med fokus på barnets bästa.
En förskola full med glädje och där alla är viktiga.
Vi arbetar efter en struktur där grundverksamheten är i fokus under höstterminen och fördjupning genom projekt under vårterminen. Förskolans gemensamma mål är i fokus på alla våra gemensamma träffar och varje förskola skapar sedan egna mål utifrån barngruppens behov, förutsättningar och intressen. Målen följs upp och utvärderas kontinuerligt i vår utvecklingsplan.
Syftet med råden är att ge vårdnadshavare information om verksamheten för ökad delaktighet och inflytande i förskolans och skolans verksamhet. Rektor ansvarar för genomförande av förskoleråd och skolråd.
Rådet ska ses som ett rådgivande diskussionsforum. Här möts rektor, enhetens medarbetare, barn och elever samt vårdnadshavare för att ta del av och diskutera verksamhetens utveckling samt barn och elevers lärande. I detta forum fattas inga beslut.
Sammansättningen av förskoleråd/skolråd bör vara representativ för rektors olika verksamheter.
Vårdnadshavare till barn och elever väljs som representanter i förskoleråd och skolråd. Detta sker vanligtvis på föräldramöten, där syfte och förväntningar på rådet presenteras.
Att tänka på
- Alla representanter bör ha en ersättare om de själva inte kan delta på möten.
- Mandatperioden bör vara två år.
- Förskoleråd/skolråd bör ha möten minst två gånger/termin.
- Kallelse och dagordning bör gå ut senast två veckor före mötet.
Dagordningen för ett förskoleråd/skolråd kan se ut så här:
- Genomgång av föregående protokoll
- Aktuellt i verksamheten
- Barnens/elevernas röster
- Kvalitetsarbetet, mål, metoder och resultat
- Trygghet och trivselfrågor
- Organisation
- Övriga frågor
Det ska finnas en plan mot kränkande behandling för förskola och grundskola. Planen ska främja barns och elevers lika rättigheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, tro, sexuell läggning eller funktionshinder.
Den ska förebygga och förhindra trakasserier eller annan kränkande behandling, exempelvis mobbning.
Ansvar för likabehandling
Huvudansvarig för arbetet med likabehandling och lagens tillämpning på förskola, fritidshem och skola är rektor på förskolan respektive grundskolan. All personal har ansvar för att motverka, förebygga och upptäcka handlingar och attityder som kan innebära att barn och elever utsätts för diskriminering, kränkande handlingar eller mobbning. Varje skola och förskola har särskilda rutiner för att upptäcka, utreda, åtgärda och följa upp så att kränkande behandling inte uppstår.