Försörjningsstöd

Du som inte kan försörja dig eller din familj, kan ansöka om försörjningsstöd, kallades tidigare socialbidrag. Du kan ansöka om försörjningsstöd och följa ditt ärende direkt i din dator, smartphone eller surfplatta.

Om din inkomst inte räcker för att försörja dig eller din familj kan du ansöka om försörjningsstöd. Alla som bor eller vistas i Skellefteå kommun kan ansöka om försörjningsstöd.

Försörjningsstöd hette tidigare socialbidrag. Du kan söka och få försörjningsstöd när det inte finns andra alternativ. Andra alternativ kan till exempel vara bostadsbidrag, underhållsstöd, ansöka från fonder och a-kassa.

Det finns en gräns för hur mycket inkomster du och ditt hushåll får ha för att ha rätt till försörjningsstöd. En handläggare gör alltid en bedömning utifrån din situation och dina behov.

Ansök om försörjningsstöd digitalt

Du kan ansöka om försörjningsstöd digitalt i en e-tjänst om du har en e-legitimation, till exempel Bank-id. När du har gjort en ansökan kan du följa ditt ärende genom att logga in på nytt i e-tjänsten. När du är inloggad kan du också skriva och ta emot meddelanden från din handläggare. Du kan också komplettera ärenden direkt i e-tjänsten.

Sök försörjningsstöd (Länk till annan webbplats)
Följ ditt ärende och läs ditt beslut (Länk till annan webbplats)
Kontakta din socialsekreterare (Länk till annan webbplats)
Senast uppdaterad: