Familjerådgivning

Familjerådgivningen arbetar med samlevnadsfrågor, framför allt i parrelationer. Alla människor kan få problem i sina relationer vid olika tidpunkter i livet. Det finns tillfällen när man kan behöva professionell hjälp oavsett om man lever ensam, i par eller lever utan barn, oberoende sexuell läggning eller ursprung.

Familjerådgivarna är socionomer med vidareutbildning i psykoterapi och sexologi samt har många års erfarenhet av relationsproblematik och parsamtal. Flertalet är auktoriserande familjerådgivare.

Familjerådgivningen har i sitt arbete absolut sekretess både i förhållande till enskilda som till myndigheter. Vi för varken journaler eller register och den som vill kan vara anonym.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Till Familjerådgivningen kan du vända dig när det gäller till exempel:

  • Kommunikation och förståelse
  • Konflikter
  • Närhet och sexualitet
  • Att bilda familj/bonusfamilj
  • Att bli förälder
  • Att hitta tillbaka till varandra
  • Separationer/att göra det så bra som möjligt för barnen
  • Akuta kriser

Hur ofta träffas vi?

Besökstider och antalet samtal bestämmer du eller ni tillsammans med oss utifrån vad som passar dig eller er bäst. Våra mottagningstider är måndag-fredag kl 8.00-17.00.

Vad kostar ett besök och hur bokar jag tid?

Par/Familj betalar 100 kronor per samtal.
Enskilda personer betalar 50 kronor per samtal.

Avbokning 24 timmar före bokat besök debiteras ej. Vid behov erbjuds tolk.

För att boka en tid kan du eller ni ringa eller mejla oss.

Vi har tyvärr inte möjlighet att bemanna vår telefon, men ringer du kan du lämna namn och telefonnummer där du går att nå under dagtid, så hör vi av oss så snart vi har möjlighet. Upprepa gärna telefonnumret så att vi säkert uppfattar det rätt.

Mejlar du är det också bra om du kan lämna ett telefonnummer. Vi kan då ringa upp dig för att höra mer om anledningen till att du söker familjerådgivning.

Om du är utsatt för våld kan du boka tid för samtal hos Centrum mot våld på telefonnummer 020-61 60 60.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: