Vad händer när du har fått beslut om kontaktperson?

Här kan du läsa om vad som händer efter att du har fått beslut om kontaktperson.
Klicka på kartan för att få en större bild. Informationen i bilden finns även i text under avsnittet Steg för Steg - efter ditt beslut.

Bild över gången efter beslut om kontaktpersonFörstora bilden

Steg för steg - efter ditt beslut:

  1. Du får beslut om kontaktperson
  2. Vi söker en person som matchar dina intressen/behov
  3. Vi intervjuar matchad person
  4. Du träffar oss och matchad person

Du tackar ja: Insatsen startar.
Du tackar nej: Arbetet börjar om med att söka en kontaktperson.

Om du känner någon som vill bli kontaktperson får du gärna tipsa oss.

Du har nu fått ett beslut på att du kommer att få en kontaktperson. Vi som arbetar med att söka och matcha kontaktpersoner kallas för verkställare. Genom att läsa utredningen som gjordes innan beslutet tar vi reda på vilka intressen du har och om det finns något annat som är viktigt för oss att veta om dig.

Vi börjar sedan söka efter en kontaktperson som passar just dig. Vi intervjuar och tar referenser på alla nya kontaktpersoner. Kontaktpersonen behöver lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister för att bli godkänd.

Vårt mål är att vi ska hitta en kontaktperson inom tre månader efter att du har fått beslutet. När vi inte har lediga kontaktpersoner tar det längre tid. Om du känner någon som vill bli kontaktperson får du gärna tipsa oss.

När vi har hittat en person som passar dina intressen tar vi kontakt med dig och bestämmer plats, datum och tid för en träff där vi presenterar personen för dig. Du kan välja att ta med dig till exempel en god man, förälder eller kurator på träffen. Vi kommer att prata om dina behov och önskemål och gå igenom kontaktpersonens roll.

Du har rätt att tacka nej till en föreslagen kontaktperson. Om du tackar nej börjar vi om arbetet med att söka en ny kontaktperson till dig.

Skellefteå kommun inte får diskriminera någon och därför erbjuds kontaktpersoner av olika kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Kontaktuppgifter till oss som ansvarar för att matcha en kontaktperson:
Telefon: 0910–735000, knappval 1.
E-post: UppdragLSS@skelleftea.se
Tänk på att inte skriva känsliga personuppgifter om du skickar e-post.

 

 

Intresseanmälan som kontaktperson eller stödfamilj (Länk till annan webbplats)
Senast uppdaterad: