Mötesplats för dig med psykisk funktionsnedsättning

I Föreningarnas hus finns mötesplats Castor, för dig med någon form av psykisk funktionsnedsättning. Föreningarnas hus samlar även de ideella föreningar som arbetar med frågor som rör psykisk ohälsa.

Föreningarnas hus

De ideella föreningarna i Skellefteå som arbetar med frågor som rör psykisk ohälsa är samlade under samma tak i Föreningarnas hus på Stationsgatan 19 i centrala Skellefteå. De stödjer och hjälper varandra och kan tillsammans utveckla sina verksamheter.

Föreningarna är:

  • Föreningen Trivselhuset
  • RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa)
  • Attention (intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar såsom ADHD, Aspergers syndrom och Tourettes syndrom)
  • Dyslexiförbundet

Mötesplats Castor i Föreningarnas hus

Mötesplats Castor är en mötesplats för alla med någon form av psykiatrisk funktionsnedsättning. Den är till för dig som saknar arbete eller sysselsättning och vill komma ut och umgås, helt kravlöst.

Kom och fika och "surra" eller spela dator- TV- eller sällskapsspel, eller ta en runda biljard. Det finns musikrum och en kreativ verkstad, och vi har också studiecirklar utifrån deltagarnas intressen.

Stöd att ansöka om

Du som har en lindrig utvecklingsstörning, psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan söka stöd av kommunen enligt Socialtjänstlagen (SoL).

Läs mer om vilka stöd du kan söka enligt Socialtjänstlagen (SoL)

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: