Skellefteå kommun arbetar för att barn och ungdomar ska få tillgång till ett rikt, kvalitativt och tillgängligt kulturutbud både i skolan och på fritiden. De ska ha möjlighet att ta del av så många olika kulturyttringar som möjligt för att själva kunna välja vad de vill ägna sig åt på sin fritid.

Vänta in julen med oss på biblioteket. Vill du veta mer?

Ja, jag vill veta mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under vår- och höst erbjuder vi ett blandat utbud av dans- musik och teaterföreställningar för den yngre publiken. Föreställningarna riktar sig till olika åldersgrupper, från bäbis till barn i låg- mellanstadiet.

Vi erbjuder pedagogisk verksamhet inom drama, berättande, litteratur, dans, slöjd och bild.
Dramalek, berättarlek, danslek, skaparväskan, sagoberättande, skrivarverkstäder, bildverkstäder m.m.

Skaparväskan för yngre barn Länk till annan webbplats.

Skaparväskan onsdagar Länk till annan webbplats.

På slöjdklubben får du tälja, måla, sy, fläta, virka, böja, bända och snickra häftiga grejer. I slöjdklubben träffar du andra med samma intresse och du får dessutom lära dig mer om slöjd! Slöjdklubben vänder sig till barn- och ungdomar i skolåldern.

Under loven erbjuder vi olika aktiviteter för skollediga barn- och ungdomar. Några exempel på det är ljusstöpning, gör ditt eget hopprep, sagoberättande, Fifaturneringar, kreativa konsthörnor, skrivarworkshops, kreativa pysselpåsar.

Spira Ungdomsgrupp

Spira Ungdomsgrupp

Spira är en arbetsgrupp inom biblioteket med fokus på att erbjuda ungdomar konst och kultur. Vill du komma i kontakt med oss om något annat? Hör gärna av dig till ungdomsverksamhetkulturochbibliotek@skelleftea.se

Erbjuder lärande på olika nivåer i många estetiska ämnen, musik, dans, teater, drama och media i olika former.

  • Teckenspråkskurs för tonåringar

    Vill du gå en grundkurs i teckenspråk? Du får lära dig alfabetet, lättare fraser och enkla meningar.
  • Artist n Show Star – klass

    Nu har du som ungdom mellan 13-19 år möjlighet att delta vid en workshop tillsammans med sångerskan och dansaren Mimi Werner som även är grundare till Mimis Dansstudio som är belägen i Skelleftehamn. Obs! Ingen förkunskap, men anmälan krävs.
  • BOKKLUBB för ungdomar

    Välkommen att anmäla dig till bokklubb på Stadsbiblioteket! Vi kommer att träffas var tredje torsdag kl.18.00. Max antal deltagare är 6 personer

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se