Nyhetsarkiv

 • Nätverksträff distansstuderande sjuksköterskor

  Under året har flertalet distansstuderande bjudits in till Campus Skellefteå för att få veta mer om vilken stöd och service man kan få i sina studier via Campustjänster. Sjuksköterska termin 2 bjöds in att möta representanter från Skellefteå kommun och Region Västerbotten.

 • Campus i Skellefteå utvecklas

  Kommunkoncernen kraftsamlar för att möta det ökade intresset för etableringar och samarbeten på Campus Skellefteå. Det är viktigt att möta den snabba utveckling som sker och därmed behovet av kompetensförsörjning. Campus är avgörande för utvecklingen i det växande Skellefteå.

 • Umeå universitet och Skellefteå kommun ingår ett strategiskt partnerskap

  Umeå universitet och Skellefteå kommun tecknar nu ett strategiskt partnerskap med syfte att hitta och utveckla långsiktiga former för samverkan. Tillsammans har parterna identifierat tre fokusområden där organisationerna kan stärka varandras arbete, strategisk kompetensförsörjning, hållbar samhällsutveckling och Artificiell Intelligens, AI.

  Campus Skellefteå, studenter, sommar, ungdomar, T2
 • Ny masterutbildning på Campus Skellefteå

  Hösten 2021 startar Luleå tekniska universitet en ny masterutbildning i Skellefteå. Programmet, som har inriktning informationssäkerhet, har tidigare erbjudits på distans eller med Luleå som studieort, men flyttas nu till Skellefteå.

  Vybild över ett vintrigt Skellefteå
 • Internationella distanskurser hjälpte Daniel ta nytt kliv i karriären

  Via distanskurser kunde 32-årige Skellefteåbon Daniel Degerman fylla sitt CV med nya tekniska kompetenser och ta ett nytt språng i karriären. Han konstaterar att kursintygen hade stor betydelse för att han idag jobbar som teknisk säljare på Skellefteå Kraft. – De visade att jag kan lära mig nya saker och att jag har drivet och kompetensen som gör mig lämplig som säljare. Det gjorde det lättare att söka jobb, säger han.

 • Tre nya utbildningar på Campus Skellefteå

  Två nya YH-utbildningar kopplade till spelindustrin är beviljade start i Skellefteå och på Luleå Tekniska universitet startar ytterligare en spelutbildning på Campus Skellefteå.

 • Behovet av högre utbildning ökar när Skellefteå växer

  Skellefteå genomgår en stor expansion och får ett alltmer avancerat näringsliv, vilket innebär ett ökat behov av högre utbildning. – Det skapar goda förutsättningar att utveckla tillgången till högre utbildning i Skellefteå, säger Ida Lindh, strategiskt ansvarig på Campus Skellefteå.

  Kvinna som arbetar vid dator i hemmiljö.
 • Campus Skellefteå ett utbildningsnav inom digitaliseringen

  Skellefteå fortsätter att vara riktigt hett. Platsen har de senaste åren vuxit fram till en svensk och europeisk symbol för tillväxt, framtidssäkra energilösningar och banbrytande teknik. En av de faktorer som möjliggör den här utvecklingen är Campus Skellefteå.

  Vybild över ett vintrigt Skellefteå
 • Skellefteå har beviljats ytterligare medel för att stärka spelindustrin

  Skellefteå har under de senaste sex åren arbetat med ett flertal strategiska satsningar för att stödja och utveckla den lokala och regionala spelindustrin under namnet Arctic Game Lab, och nu har man blivit beviljade ytterligare medel för en pilotstudie för att stärka spelbranschen inom Kvarkenregionen.

 • Stiftelsen Rönnbäret delar ut drygt 1 miljon kronor till forskning

  Under ForskarFredag 2021 delade Stiftelsen Rönnbäret ut drygt en miljon kronor till forskare på Campus Skellefteå. Evelina Fahlesson, Kommunalråd, Skellefteå kommun uppmärksammade årets stipendiater som tillsammans kommer att förverkliga projekt inom en rad forskningsområden rörande aktuella forskningsprojekt med koppling till Umeå universitet och Luleå tekniska universitet på Campus Skellefteå.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 november 2021

Hittar du inte vad du söker?

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.