Resursskola Norrhammar

Vår skola är till för elever som behöver särskilt stöd, med varaktiga och omfattande behov av anpassningar i lärmiljön som inte kan tillgodoses på den ordinarie skolan.

Resursskolan håller till i en egen korridor anpassad efter ändamålet på Norrhammarskolan, med egen ledning, pedagogisk personal och elevhälsoteam. Här blir eleverna en del av ett sammanhang och kan bygga identitet tillsammans.

Ansökningsperioden är öppen

Nu har första ansökningsperioden öppnat för elever i årskurs 6-8. Ansökan om placering i resursskola gör du som vårdnadshavare i samråd och med stöd av personal på er nuvarande skola. För att kunna få placering redan vid uppstart runt sportlovet, behöver en komplett ansökan vara inskickad senast 17 januari.

Vid fler sökande än det finns platser på resursskolan prioriteras de elever som i urvalet har störst behov av det särskilda stöd som resursskolan erbjuder. Detta baseras på en samlad bedömning av elevens behov. Närhetsprincipen gäller inte vid placering på resursskolan.

Urvalskriterier

  • Behovet av särskilt stöd ska vara så pass omfattande att det särskilda stödet, som skolan är skyldig att ge eleven utifrån elevens behov, inte är tillräckligt för att eleven ska få en fungerande skolgång.
  • Genomförda anpassningar i lärmiljön och särskilda stödinsatser/åtgärder har inte haft tillräcklig effekt på elevens möjlighet att tillgodogöra sig utbildningen vilket innebär att eleven riskerar att inte nå grundskolans kunskapsmål och inte får sin rätt till utbildning tillgodosedd.
  • Eleven tillhör inte målgruppen för anpassad grundskola, man kan inte läsa enligt anpassad grundskolas läroplan.
  • Eleven går i årskurs 6, 7 eller 8.

Det är du som vårdnadshavare som gör ansökan till resursskolan. Ta kontakt med mentor, specialpedagog eller biträdande rektor på er nuvarande skola och meddela att ni vill göra en ansökan. Efter dialog med skolpersonalen går ni vidare med ansökan, där:

  • Skolan tillhandahåller nödvändig dokumentation till ansökan
  • Skolan tillhandahåller ansökningsblanketten för er att fylla i och signera

Skolan kommer sedan att skicka in komplett ansökan på ett konfidentiellt och säkert sätt till rektor på Resursskola Norrhammar.

För att kunna få placering redan vid uppstart (vid sportlovet) behöver en komplett ansökan vara inskickad senast 17 januari. Nästa intag till resursskolan kommer ske vid uppstart av höstterminen 2025.

Ett tvärprofessionellt team bestående av pedagog, specialpedagog, kurator, skolpsykolog och rektor hanterar ansökningarna och beslutar gemensamt om vilka elever som antas till resursskolan, baserat på urvalskriterierna.

Besked om antagning kommer via mejl. Antagningsbeslutet går inte att överklaga.

Vad vill du göra i dag?

Logga in i Unikum för vårdnadshavare (Länk till annan webbplats)
Uppdatera kontaktuppgifter (Länk till annan webbplats)
Stöd vid problematisk frånvaro
Säga upp plats på fritidshem och fritidsklubb (Länk till annan webbplats)
Ansöka om plats på fritidshem och fritidsklubb (Länk till annan webbplats)

På Norrhammarskolans fritidshem finns tre avdelningar; Birka för förskoleklass, Mikla för årskurs 1, Freja för årskurs 2-5.

Birka: 070-214 74 24
Mikla: 072-201 10 43
Freja åk 2: 072-525 67 13
Freja åk 3 4 5 : 070-282 07 65

Fritidshem är ett komplement till skolans verksamhet och ger eleverna en meningsfull fritid och rekreation. Fritidshem är en pedagogisk gruppverksamhet för elever från 6 års ålder till och med vårterminen det år eleverna fyller 13 år.

Utbildningen ska ta till vara elevernas lust att lära och utgå från elevernas intressen och erfarenheter och anpassas till att elever har olika förutsättningar.

Rektor

Jenny Eriksson

Biträdande rektor på Resursskola Norrhammar

Anna Stenlund

Kontakta skolan

Kontakta kommunens kundtjänst via telefon 0910 73 50 00 eller e-post kundtjanst@skelleftea.se.

Besöksadress:

Vitbergsvägen 17
Högalidsgatan 25 (Expedition)

931 41 Skellefteå

Det ska finnas en plan mot kränkande behandling för förskola och grundskola. Planen ska främja barns och elevers lika rättigheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, tro, sexuell läggning eller funktionshinder.

Den ska förebygga och förhindra trakasserier eller annan kränkande behandling, exempelvis mobbning.

Ansvar för likabehandling

Huvudansvarig för arbetet med likabehandling och lagens tillämpning på förskola, fritidshem och skola är rektor på förskolan respektive grundskolan. All personal har ansvar för att motverka, förebygga och upptäcka handlingar och attityder som kan innebära att barn och elever utsätts för diskriminering, kränkande handlingar eller mobbning. Varje skola och förskola har särskilda rutiner för att upptäcka, utreda, åtgärda och följa upp så att kränkande behandling inte uppstår.

Skolsköterska
Pia Olsson
Kurator
Cecilia Lundqvist
Monica Sjödin
Studie- och yrkesvägledare
Jens Wennberg

Du kontaktar elevhälsan via kundtjänst 0910 73 50 00

Läs mer om hur elevhälsan jobbar

Senast uppdaterad: